Cos de cumparaturi

Cosul este gol !

SIGURANTA PE APA

Sporturile pe apa sunt minunate si un hobby care iti confera siguranta. Accidentele spectaculoase prezentate de presa sunt din fericire foarte rare. Distractia pe apa inseamna sa va bucurati nestingherit de timpul dumneavoastra liber. Cine se gandeste la riscul de inec? Daca deja stii sa inoti, o falsa senzatie de siguranta se poate dezvolta. Este usor sa uiti de situatiile de urgenta, panica, perioade prelungite in apa si hipotermia care apare in aceste cazuri, toate acestea pot pune chiar si pe cel mai bun inotator in situatii dificile si il pot supune riscurilor.

Cum sa te protejezi atunci cand participi la sporturi pe apa?

Desigur, principalele precautii sunt ratiunea si disciplina, observarea conditiilor meteorologice si ascultarea sugestiilor expertilor. Urmatorul pas este sa purtati intotdeauna veste de salvare simple sau cu guler, cea mai buna asigurare impotriva situatiilor de urgenta si inecului.

Vestele de salvare simple va protejeaza impotriva inecului, frigului si ranirii.

Vestele de salvare cu guler intorc persoana din apa pe spate pentru a ii tine capul deasupra apei cu fata in sus si pentru a lasa gura si nasul libere sa respire. Alte caracteristici cum ar fi manere de prindere, fluier de urgenta, benzi reflectorizante etc. confera o siguranta aditionala si permit salvarea cat mai repede si mai usor a victimei.

VESTE DE SALVARE GRABNER SIMPLE SI CU GULER

Sunt produsul a peste 30 de ani de cercetare, dezvoltare si manufactura a produselor ce confera siguranta atunci cand vine vorba de apa. Gama include o larga selectie pentru toate sporturile si activitatile profesionale pe apa. Cea mai inalta calitate testata CE + GS garanteaza utilizatorului siguranta maxima si o durata de viata ridicata a produsului. Cel mai important accesoriu este acela destinat sigurantei dumneavoastra! Folositi vestele de salvare Grabner - pentru ca cel mai bun este exact ce ai nevoie pentru a fi sigur! Vestele de salvare Grabner - nu poti face mai mult pentru a-ti asigura siguranta pe apa!

Flotabilitate

Partea centrala a carcasei vestelor Grabner este spuma flotabila (care confera flotabilitate). Aceasta consta in milioane de bule de aer mici, interconectate care confera o flotabilitate ce nu este pusa in primejdie de intepaturi, crapaturi, produse chimice sau temperaturi extreme.

Izolare termica

Victima unui accident care pluteste pe apa isi pierde in mod continuu temperatura corpului. Vestele cu carcasa dura GRABNER cresc sansele de supravietuire datorita proprietatii lor izolante, tinand frigul la departare mai ales in zona inimii.

Sanse de supravietuire:

Temperatura apei in grade Celsius Caderea in inconstienta dupa (ore) Moarte prin hipotermie dupa (ore)
0 1/4 1/4 - 1 1/4
10 1/2 - 1 1 - 2
15 2 - 4 6 - 8
20 3 - 7 20 - 30
25 12 30 si +

 • Absorbtia socurilor

  Vestele de salvare GRABNER simple si cu guler protejeaza impotriva ranirii in urma loviturilor si frecarii datorita absorbtiei socurilor. Si pentru ca sunt foarte moi, ele se adapteaza foarte bine miscarilor corpului. Aceasta caracteristica este extrem de importanta in sporturile de white-water si de rafting.

 • Comfort in utilizare

  Veti purta de bunavoie o vesta de salvare simpla sau cu guler numai daca va simtiti confortabil si va puteti misca liber. Vestele GRABNER va ofera confort si libertate de miscare maxime. Pentru a fi siguri ca le veti purta atunci cand veti avea nevoie.

 • Materiale de inalta calitate

  Pentru a rezista folosirii si ruperii in timpul folosirii, vestele de salvare GRABNER sunt facute din materiale de cea mai inalta calitate. Fiecare vesta vine cu instructiuni detaliate de folosire si precautie precum si cu un sac pentru depozitare.

  Procedura de testare CE include urmatoarele teste individuale:

  Testarea materialului: Rezistenta la rupere, taria la rupere, rezistenta la descompunere, teste de presiune si abraziune, stabilitate termica, rezistenta culorii, material reflectorizant etc.

  Testarea componentelor: Rezistenta legaturii (cusaturi), determinarea flotabilitatii, teste de capacitate de sustinere a incarcaturii orizontal si vertical, rezistenta la foc etc.

  Teste tehnice pentru apa: Timpul de imbracare, test pentru echiparea corespunzatoare, libertate de miscare, saritura de pe marginea piscinei, saritura de la 3 m inalime, stabilitatea plutirii pe spate, rotatia in pozitia de siguranta (plutire pe spate) in eventualitatea pierderii cunostintei, teste de inot etc.

Vestele de salvare GRABNER simple si cu guler

Au foarte mare succes in domeniul sportiv si te poti baza pe le atunci cand sunt folosite extrem. GRABNER este un specialist in veste de salvare inca din 1975 si poduce cele mai de succes modele „sport“ din lume. Campioni mondiali, europeni si nationali folosesc vestele de salvare GRABNER si castiga intr-o varietate de discipline sportive pe apa. Multe expeditii, operatiuni de rafting comerciale, numerosi aventurieri ai sporturilor extreme, pompierii, firmele de transport maritim si fortele armate se bazeaza de asemenea pe produsele GRABNER.

Experienta sporturilor de top si domeniilor extreme sunt un beneficiu pentru noi toti, pentru ca modelele folosite pentru sporturile pe apa din timpul liber sunt create si testate cu asistenta campionilor mondiali si a expertilor in domeniu.

 • Certificat de aprobare CE

  Toate vestele de salvare GRABNER simple si cu guler sunt testate in concordanta cu reglementarile si standardele stricte EN. Numerele de testare CE garanteaza ca produsul satisface toate reglementarile de siguranta la maxim. Productia se face conform standardelor ISO 9001.

VESTA DIN SPUMA CU FLOTABILITATE RIDICATA SAU VESTA GONFLABILA?

Cand alegem intre o vesta de salvare bazata pe spuma cu flotabilitate ridicata si o vesta gonflabila, trebuie sa tinem cont de urmatoarele puncte:

 • Vesta de salvare din spuma cu flotabilitate ridicata isi obtine flotabilitatea din spuma care incorporeaza celulele sigilate de aer, inseamnand ca aceasta flotabilitate nu se va pierde niciodata. Acestea iti confera de asemenea izolatie termica, este intotdeauna gata de a fi folosita, usor de transportat, cu o durata de viata mare si cu un pret rezonabil. Vestele sunt disponibile ca veste de salvare simple conform EN 393 si ca veste de salvare cu guler conform EN 395.
 • Vesta de salvare gonflabila isi obtine flotabilitatea prin umflarea unei camere cu aer. Avantajul este de a ocupa un spatiu mic atunci cand nu este umflata si comfortul conferit in utilizare.
 • Vestele de salvare automate necesita verificari regulate de functionalitate, utilizarea cu multa grija, intretinere periodica si constiincioasa si verificarea mecanismului de eliberare si de umflare, in timp ce camera pentru aer trebuie protejata impotriva deteriorarii.

SARITUL IN APA

 • Scopul vestelor de salvare simple si cu guler sunt de a mentine o persoana la suprafata atunci cand aceasta se afla in apa.
 • Vestele de salvare simple si cu guler nu sunt concepute pentru a sari in apa de la mari inaltimi! Dimpotriva, daca sariti de la mari inaltimi va puteti rani (in special la coloana vertebrala), datorita zguduirii la impact cauzata de „actiunea de franare“ exercitata de vesta de salvare cand aceasta loveste apa si nu se scufunda.
 • Cand purtati veste de salvare simple sau cu guler GRABNER NU SARITI in apa de la inaltimi mai mari de 2 metri.
 • Pentru inaltimi pana la 2 metri, purtarea marimii corecte si potrivite pentru dumneavoastra este esentiala. Chiar si la sarituri pana in 2 metri inaltime, bratele trebuie sa fie incrucisate si ferm apasate peste piept.

Vestele de salvare Grabner ...

... sunt rezultatul a peste 30 de ani de cercetare, dezvoltare si manufacturare de produse ce confera siguranta pe apa.

Gama include o larga selectie, pentru toate tipurile de sporturi si activitati profesionale pe apa. Vestele de salvare simple si cu guler sunt EPP (echipament personal de protectie categoria 2) cu cele mai inalte calitati testate de CE ce garanteaza utilizatorului siguranta maxima si un produs cu durata de viata mare. Cel mai important accesoriu este acela care deserveste siguranta proprie!!!!

Foloseste vestele de salvare GRABNER - nu poti face mai mult pentru a-ti asigura siguranta pe apa !

Dispozitive personale de flotatie GRABNER

Exista 3 tipuri diferite de dispozitive personale de flotatie GRABNER care se poarta direct pe corp (=echipament personal de protectie):

 • Ajutoare pentru a invata inotul
 • Veste de salvare simple
 • Veste de salvare cu guler (3 tipuri diferite)

Ajutoare pentru a invata inotul EN 13138

Aplicatii:

Pentru bebelusi si copii. Aceste ajutoare pentru a invata inotul ajuta si usureaza invatarea inotului de catre incepatori (in special copii). Ele trebuie sa confere utilizatorului flotabilitate si sa-l ajute sa mentina pozitia corecta pentru inot.

Ajutoarele pentru a invata inotul confera o masurare corecta a flotabilitatii pentru sustinerea copiilor in apa si pentru a preveni „scufundatul“ sub apa. Acestea nu sunt veste de salvare si trebuie folosite numai sub supraveghere.

Ajutoare pentru a invata inotul GRABNER:

Swimy Baby + Swimy Kid

SWIMY BABY + SWIM KID ajutoare pentru a invata inotul

Pentru a invata usor inotul, este esential sa familiarizati copiii cu apa. Primul pas este sa lasi copiii sa se joace fara inhibitii si sa se miste liber in apa. Aceasta reduce frica si creste dorinta de a putea inota.

Noul sistem SWIMY pentru a invata inotul combina tot ceea ce este necesar pentru a invata copiii sa inoate prin joaca.

 


SWIMY BABY

SWIMY BABY

SWIMY KID

SWIMY KID

SWIMY BABY este ...

... ideal pentru primul contact cu apa.

SWIMY KID confera ...

... tot ceea ce este necesar pentru a invata sa inoti.

Veste de salvare simple Tipul 50 - EN 393 (ISO EN 12402/partea 5)

Utilizare:

Pentru inotatorii unde asistenta este relativ la indemana. Nu este o vesta de salvare cu guler! Nu este sigura atunci cand sunteti inconstienti!

Disponibile pentru persoane cu greutate incepand de la 30 de kg. Flotabilitatea minima pentru un adult cu greutate medie este de 50 N.

Veste de salvare simple Tip 50 – protejeaza prin ridicarea la suprafata impotriva scufundarii. Nu ofera protectie in caz de inconstienta.

Cand este constient, un utilizator isi poate tine gura si nasul deasupra apei prin mentinerea miscarii de balans a corpului. Pentru mai multa libertate de miscare, anumite tipuri de sport favorizeaza folosirea vestelor de salvare fara guler.

Veste de salvare simple GRABNER:

VIVA
Caiac / Canoe / White water
CANYON
Caiac / Canoe / White water
RENTAL
Inchiriere / Caiac / Canoe
CREEK
Caiac / Canoe/ White water / Vele
PROFI
Caiac / Canoe / White water
LADY
Caiac / Canoe / White water
SAFARI
Explorare / Pescuit / Vanatoare
CADET
White water / Rafting / Inchiriere
ESCORT
White water / Caiac / Canoe
HERBIE
White water / Caiac / Canoe
GUIDE
Rafting / Ghizi / White water
CONQUEST
White water / Caiac / Canoe
VESTA DE CURSE BARCA CU MOTOR
Competitii
VESTA CAINE/PISICI
Pentru animale

Vestele de salvare simple protejeaza impotriva scufundarii, frigului si ranirii.

Nu confera protectie in caz de inconstienta. Cand este constient, un utilizator isi poate tine gura si nasul deasupra apei prin mentinerea miscarii de balans a corpului. Pentru mai multa libertate de miscare, anumite tipuri de sport favorizeaza folosirea vestelor de salvare fara guler.

Vesta de salvare cu guler Tip 100 - EN 395 (ISO EN 12402 / partea 4)

Utilizare:

Potrivita pentru copii si adulti, pentru ape aproape de tarm si ape relativ protejate si calme. Protectie limitata impotriva inconstientei (depinde de tipul de imbracaminte). Flotabilitatea minima pentru un adult cu greutate medie este de 100 N.

Vesta de salvare cu guler Tip 100 – te inconjoara ferm si mentine corpul in pozitia corecta in asa fel incat gura si nasul sa fie deasupra apei, chiar si atunci cand persoana este epuizata sau inconstienta. Abilitatea rastogolirii corpului intr-o pozitie sigura in caz de inconstienta este limitata. Abilitatea de rostogolire depinde foarte mult de imbracamintea purtata.

Vestele de salvare cu guler GRABNER Tip 100:

FLIPPER
Vesta universala pentru copii
BORA Jr.
Vesta universala pentru copii
BORA
Vesta universala pentru adulti
HOLIDAY Jr.
Vesta universala pentru copii
HOLIDAY
Vele / Barca cu motor
PIONIER
Activitati profesionale / Vele / Barca cu motor

Vestele de salvare cu guler intorc persoanele aflate in apa pe spate pentru a le tine capul deasupra apei cu fata in sus si pentru a pastra astfel gura si nasul libere pentru a respira. (Abilitatea de rostogolire depinde foarte mult de imbracamintea purtata).

Alte caracteristici cum ar fi manere de prindere, fluier de urgenta, benzi reflectorizante etc. confera o siguranta aditionala si permit salvarea cat mai repede si mai usor a victimei.

Vesta de salvare cu guler Tip 150 - EN 396 (ISO EN 12402 / partea 3)

Utilizare:

Potrivita pentru copii si adulti, pentru ape costiere. Confera protectie in caz de inconstienta, atunci cand purtati imbracaminte de protectie usoara. Flotabilitatea minima pentru un adult cu greutate medie este de 150 N.

Vesta de salvare automata cu guler Tip 150 - te inconjoara ferm si mentine corpul in pozitia corecta in asa fel incat gura si nasul sa fie deasupra apei, chiar si atunci cand persoana este epuizata sau inconstienta. Are abilitatea rostogolirii din pozitia cu fata in jos in pozitia cu fata in sus sigura in caz de inconstienta. Vestele de salvare Grabner Tip 150 sunt veste de salvare care se umfla automat.

Vesta de salvare GRABNER Tip 150

Vesta salvare Safety – auto umflare
Barca cu motor, Vele, Pescuit, Sport, Echipare echipaj avioane
   

Aceste veste de salvare gonflabile sunt automatizate total, semi-automate sau cu eliberare manuala si te protejeaza in cazul pierderii cunostintei.

Avantajul este de a ocupa un spatiu mic atunci cand nu este umflata si comfortul conferit in utilizare.